Svjesni smo da je voda jedno od najvećih blaga i naš primarni zadatak je da je dostavimo u Vaše domove ispravnu za piće. Naši radnici se trude da neometano imate opskrbu sa ovom najbitnijom namirnicom.

Firma je osnovana 2005 godine i njena osnovna djelatnost je proizvodnja i distribucija pitke vode do krajnjih potrošača te sakupljanje i odvajanje otpadnih voda. Trenutno brojimo 40 uposlenika.

Preduzeće snadbjeva stanovništvo pitkom vodom sa tri izvorišta: Kruščica, Resnik i Bila vrila.

Mikrobiološku i hemijsku ispravnost vode kontroliše Zavod za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona.

Naša misija je da proizvedemo i isporučimo pitku vodu koja odgovara svim standardima iz ove oblasti. Odvod otpadnih voda je još jedan zadatak koji ispunjavamo, a sve ovo u svrhu zadovoljstva naših građana. Cilj nam je da napredujemo u pružanju naših usluga i na taj način pružimo doprinos poboljšanju života svih građana Bugojna.

Uprava preduzeća ima jasnu viziju u kom smijeru ići dalje i napredovati. Zajedno sa svim uposlenicima radimo na ostvarenju te vizije. Jedan od glavnih ciljeva je dugoročno i kvalitetno vodosnabdevanje. JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Bugojno želi osigurati što bolje uslove rada svih uposlenika jer njihovo zadovoljstvo je način za postizanje visoke kvalitete naše usluge.